Αγωγός Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης - Μελέτη Σκοπιμότητας για τη Διασύνδεση της Μάλτας με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφοράς Φυσικού Αερίου

Αγωγός Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης - Μελέτη Σκοπιμότητας για τη Διασύνδεση της Μάλτας με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφοράς Φυσικού Αερίου

Πελάτης:
EQUINOX ADVISORY LTD.
Κατάσταση:
Ολοκληρωμένο
Χώρα:
ΜΑΛΤΑ
Τομέας:
Φυσικό Αέριο
Υπηρεσίες:
Μελέτες
Έτος Ολοκλήρωσης:
2015
Κατηγορία:
Αγωγοί Υψηλής & Μέσης Πίεσης

Τεχνικά δεδομένα

Γέλα/Μάλτα 18'' αγωγός φυσικού αερίου

  • Το τμήμα από την ακτή έως συγκεκριμένο βάθος: 8.100m (από την ακτή έως τα 30m βάθος)
  • Παράκτιο Τμήμα: 143.130m (>30m βάθος)
  • Το τμήμα στη Μάλτα από την ακτή έως συγκεκριμένο βάθος: 1.370m (από την ακτή έως τα 30m βάθος)
  • Πίεση Σχεδιασμού: 75 bar

Υπηρεσίες

  • Αξιολόγηση εναλλακτικών για την προμήθεια ΥΦΑ - Φυσικού Αερίου
  • Αξιολόγηση εναλλακτικών διελεύσεων
  • Προετοιμασία διαφορετικών σεναρίων (FSU, FSRU, αγωγός),
  • Επεξεργασία των κύριων επιλογών προμήθειας
  • Ανάλυση των Τεχνολογικών Εναλλακτικών
  • Εκτίμηση κεφαλαίου επένδυσης και κόστους λειτουργίας
  • Ανάλυση του σχεδιασμού και της κατασκευής του προτεινόμενου σεναρίου
  • Περιβαλλοντική Ανάλυση / Αξιολόγηση
  • Περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις (Περιβαλλοντικές, Κοινωνικοοικονομικές, Πολιτιστικές Παράμετροι)
  • Νομική και Ρυθμιστική Ανάλυση

Περιγραφή

Εκπονήθηκε μία μελέτη σκοπιμότητας με στόχο τον καθορισμό της τεχνικής και οικονομικής βιωσιμότητας για τη σύνδεση της Μάλτας με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φυσικού Αερίου. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονταν η μελέτη εναλλακτικών σεναρίων για την προμήθεια φυσικού αερίου (FSU, FSRU, αγωγός) καθώς και η θεώρηση εναλλακτικών μορφών όπως ΥΦΑ και φυσικό αέριο. Επίσης προετοιμάστηκε μελέτη Κόστους - Οφέλους με τη θέωρηση κοινωνικοοικονομικών παραμέτρων. Τέλος στο αντικείμενο της ASPROFOS περιλαμβάνονταν η προετοιμασία της μελέτης Επιπτώσεων και Κινδύνων καθώς και της μελέτης για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά την κατασκευή του έργου.

Αλλαγή συγκατάθεσης Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης Cookies